In 4 stappen naar een nieuwe Gietvloer

Bij de aanleg van een nieuwe gietvloer houdt het team van het Gietvloer Huys altijd rekening met bepaalde factoren, zoals de staat van de vloer bij de start van de werkzaamheden. Hierdoor is niet elk traject voor de aanleg van een gietvloer hetzelfde. In de praktijk hanteren wij de hieronder beschreven stappen.

Stap 1 | We brengen een laagje primer aan als basis van de gietvloer
We voorzien de vloer van een primerlaag. Een primerlaag zorgt voor de uiteindelijke hechting van de vloer en zuigt zich vast in de ondervloer. Dit verstevigt de vloer en zorgt ervoor dat we de gietvloer mooi glad aan kunnen brengen. Welk type primer we gebruiken hangt af van de vloer.

Stap 2 | We verwijderen oneffenheden
Na de primerlaag brengen we de schraplaag aan. De schraplaag is een kunststof uitvlakmassa die alle minuscule gaatjes dicht en kleine oneffenheden wegmaakt.

Stap 3 | We brengen de gietvloer aan
Na de schraplaag brengen we de gietvloer aan. Door de vloer te gieten en het materiaal ambachtelijk glad te trekken met een spaan ontstaat de unieke look waar onze gietvloeren bekend om staan.

Stap 4 | We maken de gietvloer af met een laklaag
Na het aanbrengen van de gietvloer werken we de vloer af met een laklaag. Deze laklaag is de beschermlaag van uw gietvloer. Dat garandeert u een jarenlang plezier van uw gietvloer.

Advies aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op