In 5 stappen naar een nieuwe Gietvloer

De opbouw van een HGH Gietvloer gebeurt in minstens vier stappen. Afhankelijk van het gekozen gietvloersysteem kan onze flow uiteraard wijzigen.

De HGH manier van werken: Een logische opbouw voor een strak en naadloos resultaat. 

 De eerste Stap: Voorbereiding van de ondergrond en plaatsing van een epoxyprimer

 Diverse typen ondergrond zoals beton, tegels, natuursteen, Zand-Cement en zelfs hout zijn geschikt om een gietvloer op te plaatsen. De voorbereidende acties zijn wel afhankelijk van het type ondergrond. De vloerstylist zal dan ook een specifieke primer toepassen aangepast aan de ondegrond. Op deze manier wordt er een correcte basis voorzien die een goede hechting in de hand werkt.

 De tweede stap: Aanbrengen van een PU screed  schrap laag of een EP Screed Slaaplaag

 De slaaplaag is een tussenlaag die wordt voorzien alvorens de gietvloer wordt opgebouwd. Ze is van cruciaal belang in het plaatsingsproces. Met deze extra tussenlaag worden kleine oneffenheden en imperfecties immers weggewerkt. Afhankelijk van de ondergrond kiezen wij voor of een epoxy gebaseerde laag, of een Poly urethaan gebaseerde schrap laag. Waar wat meer elastisiteit nodig is, dan is een poly urethaan schrap laag beter.

 De derde stap : Gieten van de daadwerkelijke gietvloer

 Het gieten van de vloer wordt volledig met de hand uitgevoerd door ons team van gietvloerexperts. Ook deze laag wordt met de grootste zorg aangebracht om een perfect naadloos resultaat te bekomen. HGH gietvloeren worden uitsluitend door gecertificeerde applicaturen aangebracht. Dit is een hele belangrijke handeling, hier wordt namelijk de uitstraling van de vloer mee bepaald. Bij HGH mag u aanwezig zijn om de tekening van de gietvloer te beïnvloeden en deze helemaal uit te laten komen naar wens. Heel belangrijk dus dat u de dag van aanbrengen aanwezig bent.

 De vierde en vijfde Stap :  Het Aflakken van de vloer

 Bij HGH (Het Gietvloer Huys), lakken wij de vloeren 2 keer. Wij willen namelijk kei harde kwaliteit. Door 2 keer te lakken garandeer je een betere vloer, met minder oneffenheden. Ook heb je de ruimte om een eventueel herstel nog uit te voeren voor oplevering, en hou je veel langer plezier van een en dezelfde vloer.

Advies aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op