Marmerstone vloer

De Marmerstone vloer, ook wel natuursteentapijt genoemd, is een vloer die naadloos wordt aangebracht en bestaat uit stukjes marmer. Dit maakt het gelijk een van de bijzonderste soorten vloerbedekking die bestaan. Voor deze soort vloer worden marmerblokken in kleine stukjes gebroken en deze gemalen steentjes worden vermengd met epoxyharsen op de ondergrond. De gemalen stukjes marmer hebben ieder hun eigen kleur, vorm en hardheid. Hierdoor krijgt uw interieur een hele natuurlijke uitstraling. Met marmerstone haalt u een slijtvaste en exclusieve vloer in huis die erg lang meegaat.  


Voordelen marmerstone

Een marmerstone vloer heeft een prachtige uitstraling en voelt van nature warm aan. Door de samenstelling van de verschillende componenten heeft de vloer een geluidsdempende werking en is hij zeer slijtvast. Zoals gezegd kan de vloer naadloos worden aangebracht waardoor hij zeer gemakkelijk is in onderhoud. Met een stofzuigbeurt kan het meeste vuil al verwijderd worden. Mocht er hardnekkig vuil achterblijven dan kan dit met een schuurborstel en warm water schoongemaakt worden. 

Verschil met grindvloer

Een marmerstone vloer heeft dezelfde eigenschappen als een grindvloer, zoals het slijtvaste karakter, het gemakkelijke onderhoud en het kan op bijna elke ondergrond worden aangelegd. Waarom zou je dan voor een marmerstone kiezen?

Dat heeft te maken met het uiterlijk. Een marmerstone vloer bestaat niet uit grind, maar uit stukjes marmer. Daardoor heeft u een minder grote keuze kleuren dan bij onze andere vloeren, maar krijgt u er wel een zeer natuurlijke vloer voor terug. Met de kleuren die beschikbaar zijn kunt u meestal ook goed combineren met uw interieur. Dat is de reden dat mensen kiezen voor een marmerstone vloer, het robuuste en natuurlijke uiterlijk. 


Open of gesealed?

Na het aanbrengen van het marmerstone heeft u een mooie, strakke vloer maar is deze uiteraard niet egaal en glad. Ondanks dat de steentjes op elkaar geperst zijn blijven er openingen en gaatjes tussen zitten. Dit geeft de vloer juist de persoonlijkheid en natuurlijkheid die marmerstone te bieden heeft en is vaak de reden dat mensen voor dit type kiezen. 

Kiest u voor een gesealede marmerstone vloer vloer dan worden deze openingen en gaatjes dichtgemaakt met een laklaag. Het voordeel hiervan is dat de vloer erg gemakkelijk is om schoon te maken en dat deze vochtbestendig wordt. Als u de vloer in een sanitaire omgeving wilt aanleggen is deze laklaag daarom ideaal. 

Natuurlijk kunt u kiezen uit een combinatie, bijvoorbeeld marmerstone zonder laklaag in de woonkamer, maar met laklaag op de badkamer. Laat u zich hierover vooral informeren!

Advies aanvragen

Het Gietvloer Huys

Uw vloer is een uiterst belangrijk onderdeel van uw woning en interieur. Vandaar dat hier met zorg en precisie mee omgegaan dient te worden. Bij Het Gietvloer Huys bent u aan het goede adres. Met onze jarenlange ervaring met veelzijdige soorten vloeren, ook in combinatie met vloerverwarming, leveren we vakwerk op maat. Vraag een vrijblijvende offerte aan en kijk wat wij voor u kunnen betekenen! 

Offerte aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op