Polyurethaan vloer

Zoekt u een kwalitatief hoogwaardige polyurethaan vloer? Een polyurethaan vloer van Het Gietvloer Huys is de klassieker onder de gietvloeren. Een PU-vloer is een kunststof gietvloer die we naadloos over een bestaande ondergrond aanbrengen. Deze vloer is licht elastisch, scheurt niet en is makkelijk te onderhouden. Door het strakke, naadloze karakter van de vloer past deze perfect in een modern interieur.


Een polyurethaan vloer is interessant en toepasbaar in zowel de industrie als in woonhuizen. Vroeger zagen we deze vooral in industriële omgevingen of winkels. Toch hebben zij meer en meer hun weg naar de particuliere woning gevonden. En dat vinden wij als experts meer dan terecht. Een polyurethaan vloer past namelijk bijzonder goed in een moderne woning. Een PU-vloer is bovendien een comfortabele gietvloer met een huiselijke uitstraling die heerlijk warm aanvoelt.

Offerte aanvragen

De voordelen van een polyurethaan vloer

 • Geen onderhoud: Als u een vloer zoekt die een minimum aan onderhoud vraagt en heel gemakkelijk schoon te maken is, dan zit u met een polyurethaan vloer helemaal goed.
 • Combineren met vloerverwarming: Hebt u vloerverwarming of bent u van plan deze te laten leggen? Dan leggen de specialisten van Het Gietvloer Huys daar zonder probleem een polyurethaan vloer overheen. De vloer is namelijk licht elastisch en zal heel blijven bij warmteverschillen.
 • Geduid dempend: Bovendien werkt de vloer geluiddempend waardoor uzelf en uw eventuele onderburen minder last zullen hebben van contactgeluid, zoals het verschuiven van stoelen.

Een polyurethaan vloer voor nieuwbouw of renovatie?

De specialisten van Het Gietvloer Huys brengen een polyurethaanvloer zowel in nieuwbouwwoningen als in renovatieprojecten aan. Kunstharsvloeren zoals polyurethaan hebben namelijk slechts enkele millimeters opbouwhoogte nodig. Bij nieuwbouw zullen ze de vloer op de chape leggen, maar bij renovaties kunnen dit diverse ondervloeren zijn. Het voordeel van een PU-vloer is, dat die op zo goed als elke bestaande ondergrond aan te brengen is. Als u te maken hebt met een minder stabiele ondergrond, dan kunt u ook beter voor polyurethaan dan voor epoxy kiezen. Polyurethaan is elastisch en zal daarom zelden scheuren bij een ongelijke ondervloer. Dit kan wel sneller gebeuren met een epoxy vloer.

Nog meer voordelen...

Net zoals elk type gietvloer heeft ook een polyurethaan vloer zijn specifieke voordelen. Houdt u zeker rekening met onderstaande eigenschappen wanneer u een polyurethaanvloer overweegt:

 

 • Naadloos, strakke moderne uitstraling
 • Vloeistofdicht. Makkelijk schoon te maken. Geschikt voor mensen met een huisstofallergie
 • Licht elastisch, gaat niet scheuren en kan ook op minder stabiele ondergronden, zoals een houten vloer worden aangebracht. Dit eventueel met een glasvezelbewapeningslaag
 • Kan in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt
 • Werkt geluiddempend, hierdoor hebt u minder ‘contactgeluid’. Als dat noodzakelijk is dan kunnen we nog een extra dempingslaag aanbrengen

Kan een PU vloer buiten?

Ja, een polyurethaan vloer kunt u ook buiten gebruiken. Deze is namelijk goed bestand tegen alle weersinvloeden. Dit is niet mogelijk met een epoxy gietvloer. Daarnaast is polyurethaan bestand tegen Uv-stralen. U kunt PU-vloeren in allerlei kleuren laten aanbrengen. De kleur zal dus niet verschieten door de zon.

Verkrijgbare kleuren

Een polyurethaan vloer kunnen we in principe in elke RAL of NCS kleur leveren. Je kunt kiezen voor een matte of een hoogglanzende afwerking. Eén van de meest toegepaste effecten is het ‘betonlook‘-effect waarbij we twee kleuren toepassen die op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien. Hierdoor krijgt uw vloer een levendige uitstraling.

Bekijk al onze gietvloer kleuren

Werkwijze polyurethaan vloer gieten

Het aanbrengen van een polyurethaan gietvloer neemt gemiddeld genomen vier tot vijf dagen in beslag. De vloer wordt namelijk in lagen aangebracht en na iedere laag moet er een droogtijd in acht worden genomen. Iedere laag is anders van samenstelling en heeft een specifieke functie. In totaal worden er vier tot vijf lagen aangebracht:

 • Laag 1: Primerlaag  -> is nodig voor een goede hechting van de vloer
 • Laag 2: Egalisatielaag -> maakt de ondergrond volledig vlak
 • Laag 3: De uiteindelijke kunststof gietvloer
 • Laag 4: Eerste toplaag -> dit is een speciale coating
 • Laag 5: Tweede toplaag -> veelal een twee-componenten PU

Onderhoud polyurethaan vloer

Houdt u bij een polyurethaan vloer altijd rekening met een bepaalde krasgevoeligheid. Zeker wanneer u huisdieren hebt zoals honden, katten en konijnen. Deze kunnen met hun nageltjes nogal eens voor krassen op de vloer zorgen. Zo kunt u krassen vermijden:

 • Gebruik een goede droogloopmat, zodat u zand en vuil zoveel mogelijk buiten de deur houdt. Vooral zand is door de schurende werking één van de grootste vijanden van een kunststof gietvloer
 • Breng waar mogelijk viltjes aan onder stoelpoten en voorzie bureaustoelen van speciale wieltjes of werk met en los vloerkleed eronder
 • Reinig dagelijks de vloer met een stofwisser of stofzuiger met een zachte parketborstel. Nat reinigen kunt u doen met een speciaal reinigingsmiddel of met een milde allesreiniger. Houdt u het gebruik van zeep karig, want hierdoor kan er naar verloop van tijd een vettig zeeplaagje op de vloer gaan ontstaan
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor, antikal of azijn. Laat ook geen water langdurig op de vloer staan. De vloer zal er niet van kapot gaan maar er kunnen wel kalkvlekken ontstaan

Polyurethaan vloer keuken

Een PU gietvloer is heel geschikt als vloer voor in de keuken. Doordat deze vloer comfortabel en warm voelt, leggen we steeds vaker een polyurethaan vloer in keukens. Ook is dit vloertype te combineren met vloerverwarming en beschikbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Bovendien leveren we naast uni kleur PU gietvloeren ook nog tweekleurige PU gietvloeren, waardoor de mogelijkheden echt oneindig zijn. Een tweekleurige PU gietvloer oogt speelser en levendiger. Doordat de PU gietvloer elastisch, naadloos en slijtvast is, kunt u jarenlang van dit vloertype genieten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of zou u de kleuren graag eens willen zien? Plan dan online uw showroombezoek.

Contact

De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters, het gebruikte materiaal, de ondergrond en de opbouw van de gietlagen. Er zijn vele mogelijke gietvloeren en alleen met goed advies maakt u de beste keuze. Wij verwerken graag uw wensen en verwachtingen in een heldere offerte. Bel ons op 0345- 254 510 of stuur ons een e-mail op info@hetgietvloerhuys.nl. Een afspraak inplannen voor een showroombezoek kan eenvoudig hier. We staan u graag te woord.

Contact opnemen

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op