Wat kost een gietvloer

Het gieten van een gietvloer duurt gemiddeld vijfdagen; natuurlijk wel afhankelijk van het vloeroppervlak. De gemiddelde duur van een week komt met name door de droogtijd. Wachten op het drogen van de materialen en stoffen neemt wat tijd in beslag. Hierna, na deze vijf dagen, moet de vloer nog drie dagen goed uitharden voordat de vloer betreden mag worden.

Gietvloerprijs berekenen


Vloeroppervlak en materiaal

Het totale vloeroppervlak, het gebruikte materiaal en de methode beïnvloeden de kosten van een gietvloer. Bij een klein vloeroppervlak zullen de kosten per meter hoger uitvallen dan bij een groter vloeroppervlak ook omdat bij een klein oppervlak een vaste prijs wordt gerekend. Daarom is het erg interresant om samen met buren een gietvloer af te nemen en tot maximaal 20% per vierkante meter te besparen. Daarnaast is het gekozen materiaal een grote factor die de prijs bepaald. Het Gietvloer Huys biedt meerdere soorten materialen aan: PU gietvloer, woonbeton, microcement / Beton-cire en coating gietvloeren. Tussen een coating en Beton-cire zit een wezelijk verschil. Laat u eerst goed informeren door Het Gietvloer Huys. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een goed advies.

Optionele kosten van een gietvloer

Soms is het nodig om de ondervloer of ondergrond te egaliseren. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de staat van de ondervloer of ondergrond en de dikte van de egaliseringslaag die wordt aangebracht. Egaliseren kost tussen de 5 en 10 Euro per vierkante meter.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om antisliplagen aan te laten brengen, vloerprofielen te laten zetten en plinten te laten afwerken. Het Gietvloer Huys bezit de unieke combinatie van het gieten van gietvloeren en het leggen van vloerverwarming; hierdoor kunt u bij één bedrijf terecht voor de gehele aanleg van uw vloeren.

Richtprijzen gietvloeren van Gietvloer Huys

Afhankelijk van de oppervlakte van de vloer, kunnen we andere prijzen hanteren. Hoe groter de oppervlakte van de vloer, des te voordeliger Gietvloer Huys een gietvloer kan aanbieden. De kosten van een gietvloer zijn ook afhankelijk van het gekozen materiaal, de ondergrond waarop de gietvloer komt en de hoeveelheid gietlagen en opbouw van de gietlagen. Onderstaande prijzen zijn indicatief.

Een vloer met een oppervlakte tussen de 1 en de 25 vierkante meter heeft geen meterprijs maar een starttarief. De kosten van een PU-gietvloer tussen de 1 en 25 vierkante meter is 2.950 Euro. Voor Woonbeton is dit 3.150 Euro. Voor Microcement en Beton-cire is dit 3.850 Euro. Voor een coating vloer is dit 2.450 Euro. Boven de 25 vierkante meter tot 100m² hanteren we richtprijzen die u hier (/gietvloeren/prijzen) kunt terugvinden.

Voor gietvloeren met een oppervlakte groter dan 200m² zijn de prijzen op aanvraag.

Het Gietvloer Huys

Bij het aanbrengen van een gietvloer is het van belang dat het aanleggen van de PVC gietvloer wordt uitgevoerd door een expert met veel ervaring, het juiste materiaal en een uitstekende staat van dienst ondersteund door veel goede reviews! Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor het aanleggen van uw gietvloer?

Neem direct vrijblijvend contact met Het Gietvloer Huys op middels het contactformulier, mail naar info@hetgietvloerhuys.nl of bel 06 83 91 81 75 en laat u informeren over de kosten van een gietvloer.

Gietvloerprijs berekenen

Snelle offerte aanvraag

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op